sonettiorkesteri.com

Satunnaisia muistiinpanoja

19.07.2013 Kalajoelta kajahtaa

Kalajoelta kajahtaa "Kalajoelta kajahtaa!

Helteistä heinäkuuta (tai sitten ei...)! On mahtavaa huomata, että joskus ennakko-odotuksista huolimatta jaksaa kaiken nähnyt humpan vetäjäkin vielä innostua jostain uudesta. Kävi nimittäin niin, että saatuamme keikan Kalajoen Merisärkälle jonkun helsinkiläisen rokkipumpun lämmittelijäksi, ei ollut ennakko-odotukset iltaa kohtaan kovinkaan korkealla. Kyseessä oli orkesteri nimeltään Vesterinen yhtyeineen.

Paikalle tultuamme huomasimme pukuhuoneen pöydällä illan soittojärjestyksen, joka kertoi taas tuttua kieltään: neljä settiä Sonetille, yksi Vesteriselle. Näin se yleensä menee! Roudauksen aikana meille kuitenkin selvisi, että mukavaa porukkaahan nämä partasuut ovat. Suuren kaupungin soittajat ottivat meidät mukavasti huomioon ja varmistivat että lavalla on tilaa kummallekin orkesterille tasapuolisesti.

Soitettuamme humppasettimme, asetuin mielenkiinnolla odottamaan salin perälle Vesterisen osuutta. Olihan kyseessä bändi, jonka musiikkiin en ollut aiemmin muutamaa radiohittiä kummemmin tutustunut. Täytyy sanoa että komeasti soitto soi ja hienoja kappaleita olivat tehneet! Erityisesti laulajan intensiteetti ja tulkinta koskettivat ja tekivät vaikutuksen. Bändisoitto oli mahtipontista ja oman lisämausteensa toi trumpetti sekä tiukat taustalaulujen stemmat. Vaikka väkeä ei ollut paikalla kuin satakunta, harvoin näkee että nimiartisti on niin kiitollinen, että osoittaa sen melkein liikuttuen. Yhtye saikin illan aikana ainakin allekirjoittaneesta yhden uuden fanin lisää. Kiitos tunnelmallisesta keikasta!

-Ilkka-

22.06.2013 Juhannus 2013

Juhannus 2013 "Hyvää Kesää!

Tänä Juhannuksena orkesterimme sai mahdollisuuden viettää keskikesän juhlaa Toholammilla, luonnonkauniilla Lampin Lavalla. Puitteet perinteiseen tanssilavatunnelmaan olivat ainakin kunnossa. Karavaanimme starttasi hyvissä ajoin liikkeelle, olihan keikalle matkaa peräti 43 kilometriä ;) Ja mikäs se on kauniissa kesäsäässä autoilla sekä ihailla kaunista suomalaista järvimaisemaa. Tällä kertaa järviä ei kuitenkaan näkynyt - Järvikylä kuitenkin! Kahvitauolla Sievin ABC:llä törmäsimme juhannuksen lieveilmiöihin eli hieman väsähtäneisiin jussinjuhlijoihin, jotka kuitenkin vahvasta humalatilasta huolimatta bändin tunnistettuaan vannoivat, että illalla tansseissa tavataan. Eipä heitä näkynyt, kenties väsy yllätti! ;)

Perille päästyämme suoritimme leppoisan roudauksen ilman kiireitä. On aina luksusta tehdä soundcheck rauhassa. Useimmiten esimerkiksi ravintoloissa saattaa olla salissa ruokailijoita tämän "pyhän toimituksen" aikana. Tanssit käynnistyivät ensimmäisten valssien kaikuessa kauniiseen kesäiltaan. Ihmisiä saapui paikalle kiitettävästi ja olipa paikalla jopa ulkomailta saapunut kameraryhmä, joka kuvasi keikkaamme sekä haastatteli tanssijoita suviyössä. Koskaan ei kuitenkaan meille selvinnyt, missä maassa kyseinen materiaali esitettiin. Onpas ulkomaalaisilla ihmettelemistä, kun näkevät suomalaisten keskikesän juhlimista humpan raikuessa!

Tanssi-ilta sujui moitteettomasti melkein loppuun asti. Viimeisen valssin aikana nähtiin veret seisauttava kohtaus, jossa päihtynyt(?) tanssipari törmäsi päin kaiutintornia, joka kaatui rämähtäen lattiaa vasten. Soitto taukosi hetkeksi. Onneksi sekä tanssijoille että kaiutintornille ei käynyt pahemmin ja saimme soitettua illan viimeisen valssin kunnialla loppuun. Toivotettuamme juhlakansa turvallisesti yön syliin, oli jälleen yksi onnistunut keikka takana. Suuri kiitos järjestäjille ja paikallaolleille!

-Ilkka-

26.04.2013 Kaksitoista kurkea

Kurki "Kevät on myöhässä, sää aivan surkea, pellolle palaa vain seitsemän kurkea" lauletaan Souvareiden hienossa valssissa. Nyt kevät etenee jo vauhdilla ja ihmisten ajatukset alkavat suuntautua kohti tulevaa kesää.

Tämä on näkynyt myös keikkapaikoilla. Sonettiorkesterimme on tahkonnut kevään tansseja ympäri Suomen ja keikkabussin keula vienyt etelästä pohjoiseen ja joskus sille välillekin. Soittajienkin mieliala kevenee sitä mukaa kun yöt valkenevat. Valoisana kesäyönä pitkänkin keikkamatkan ajaminen on juhlaa :-D.

Orkesterimme ohjelmistoa on uusittu tasaisin väliajoin tanssijoiden toiveita kuunnellen ja omiakin mieltymyksiä mukaillen. Tanssimusiikki, kuten myös tanssiravintolat sekä lavat tuntuvat tällä hetkellä elävän murroskautta, joten herkällä korvalla ollaan ajan hermoilla (toivon mukaan). Muistakaa ihmiset, että "oikeissa tansseissa on aina oikea orkesteri!"

Keikoilla tavataan....

-Ilkka-

19.05.2011 Yhtä juhlaa

Torijuhlat 1011 Tammikuisen keikkatauon aikana oli aikaa miettiä asioita, joten laitoin orkesterimme jäsenille seuraavanlaisen sähköpostiviestin:

"Tauko on antanut hyvää etäisyyttä ja perspektiiviä touhuihimme ja olen tullut siihen tulokseen, etten näe enää mahdollisuutta jatkaa bändissä. En näe tällä hetkellä sitä laulun tekemisen intohimoa itsessäni, jolla on suoranainen yhteys bändisovituksiimme, keikkailuun, treenaamiseen, uuden kehittämiseen tai keksimiseen. Haluan tehdä jotakin muuta ja tähän touhuun mun takkini on tyhjä."

Kävin vapun aikaan kommentoimassa bändimme hajoamista Arto Nyberg-show: ssa ja sain positiivista palautetta.

Mutta jostain kumman syystä kuitenkin päätimme jatkaa, ja niinpä keikkamyyjämme vääntäytyi viimeiseen rutistukseen ja lähdimme vielä kerran koko Suomen kattavalle rundille. Jäähallit olivat loppuunmyytyjä ja lavalla annoimme parastamme. Oli mahtavaa tehdä keikkaa kun sai astua valmiille lavalle jonka roudarit olivat kasanneet ja jossa juomat ja pyyhkeet odottivat. Keikkojen jälkeen oli aina massiiviset bileet. Tavastian keikalla meille ojennettiin kultalevyt "LIVE IN MERISÄRKKÄ" C-kasetista. Mahtava keväinen keikkarundimme päättyi siihen kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja saimme Helsingin Kauppatorilla säestää Sakari Kuosmasta ja Leijonajoukkuetta Finlandia -hymnissä sekä Sankarit -kappaleesssa...

Puff! ...ja sitten heräsin... :)

-Ilkka-

13.10.2010 Kesä 2010

Kesäinen kuva Moicca! On tullut aika panna pakettiin kuuma (ja meinaan muuten KUUMA) keikkakesä 2010.

Toukokuun lopulla Kalajoen Merisärkällä tanssahdeltiin Sonetin sekä Eija Kantolan & Omegan tahtiin kesän helteiden vielä ollessa edessäpäin. Erityisesti solistin mieltä lämmitti Eijan ylistävä spiikki hänen kuuluttaessaan (kakkos)bändiä lavalle. Oltiinhan Eijan kanssa tultu tutuiksi jo viime vuoden Iskelmä- risteilyllä. Keikkapaikkana Kalajoen Merisärkkä kuuluu allekirjoittaneen listalla kärkisijoille. Kiitokset myös Arskalle PA-kaappien lainasta sekä kaljoista (1 kpl/per henkilö).

Kesäkuu alkaa Kärsämäen Jone's Bar:ista, ja ehdinpä käydä vielä aiemmin samana päivänä heittämässä Kalajoen Lokkilinnassa parin setin hääkeikan trubaduurin ominaisuudessa. Seuraavan viikon hääkeikka Haapavedellä kertoo mistä tässä kesässä on kyse (niin hyvässä kuin pahassa). Hellettä piisaa, hiki virtaa, humppa soi ja kansa tanssii. Edellisen päivän hääkeikan painaessa vielä jaloissa ja kurkussa lavalle noustaan sunnuntaina Ylivieskassa oman kylän kaupunkifestareiden merkeissä. Sun Pampas -puistokonsertin muita esiintyjiä ovat Gene Roe, Casey's Case sekä Blue Eyed Janes. Leppoisa tapahtuma, hienoa musiikkia ja mukavia ihmisiä.

Seuraavista kolmesta keikasta en muista mitään...jotain pilkkimiseen liittyvää.. :).

Elojuhlat Haapaveden Kylpyläsaaressa näyttää kesän toisen puolen: ulkolava ja ukkosmyrsky mutta soitto se vaan soi vaikka vettä puolisääreen. Hieman pelotti, mutta onneksi vahingoilta vältyttiin.

Kesän kohokohta olikin sitten seuraavalla viikolla: paikkana Nurmes ja Kajasteen lava, toisena orkesterina Finlanders. Tätä ne on lavatanssit parhaimmillaan: paljon ihmisiä, lämmin elokuun ilta ja musiikkia Suomen huipulta. Uskalsipa joku rohkea kirjoittaa vieraskirjaamme: "olitte parempia kuin Finkut"...(uskoo ken tahtoo..).

20.-21.8. Levillä lava jaettiin sulassa sovussa Mikko Mäkeläisen ja Myrskylyhdyn kanssa. Mukavia heppuja. Eri puolilta Suomea tulleille tanssikurssilaisille tuntui myös Ilkka Hakala & Sonetin esittämä musiikki kelpaavan ja kehuja riitti (taas). Mieleen jäi erityisesti ensimmäisen illan episodi, kun bändi hyppäsi taksiin ja suunnaksi lähin aukioleva baari. Taksi ajoi 20 metriä ja hinta oli kymmenen euroa. Olis voinut vaikka kävellä... ■

-Ilkka-

17.04.2010 Seinäjoki all night long

Keväinen kuva Kevään ensi tuoksuja on jo ilmassa kun keikkabussimme suunnaksi otetaan Seinäjoki ja Hotelli Cumulus. Ensimmäisellä kahvitauolla Kaustisilla törmäämme tuttuun Lapin Kulta -logolla varustettuun bussiin; Souvarithan siinä ovat taukoa pitämässä. Emme uskalla mennä juttusille vaan annamme poikien syödä rauhassa.

Perille päästyämme nopea roudaus ja treenit pystyyn. Iltaa varten päätämme opetella Varjokuvan uuden kappaleen "Tanssit Talolla" jota Timo ensin luuli vitsiksi. Komeastihan se illalla sitten kajahtaa. Hauska kappale.

Majoitustilana toimiva bändikämppä löytyy edellis(t)en orkesteri(e)n jäljiltä siivoamatta ja hyvä niin, sillä saamme tilalle kunnon hotellihuoneet. Ensimmäisten valssien vienosti soidessa parketilla on vielä tilaa, mutta kellon käydessä puolta yötä alkaa olla jo ahdasta. Hyvä niin. Eka setillä kuuluu yleisön joukosta huuto: "Soittakaa tangoa tai me heitetähän teidät jokehen!" Ollaan Pohojanmaalla! :)

Viimeisellä setillä tunnelman kohotessa päästään soittamaan tuutin täydeltä bilemusaa ja viimeisten hidastusten jälkeen ilta onkin pulkassa. Aamulla kotimatkalle meidät saattelee räntäsade, joten se niistä kevään merkeistä :). ■

-Ilkka-

06.02.2010 Napapiirin huumaa

Talvimaisema Näin taas on uusi vuosi alkanut, ja kalenteri näyttää siltä että olisi taas aika raahautua keikoille ihmisiä viihdyttämään. Orkesterin huomatessa että edellisestä "vedosta" on kulunut jo puolitoista kuukautta, päätetään verestellä menneitä treenien muodossa. Vanhoja kertaillaan ja löytyypä maailman(?) sävelarkistoista vielä muutama uusikin ralli kansan korvia sulostuttamaan.

Ensimmäisenä keikkapaikkana tälle vuodelle on kansainvälisestä yleisöstä tunnettu Ravintola Pohjanhovi Rovaniemellä. J.Karjalaista lainatakseni "on kaikki niinkuin ennenkin", eli menomatkalla juttujen taso on säilynyt yhtä huonona, paluumatkalla ollaankin sitten hiljaa. Myös perillä kaikki tuntuu olevan ennallaan, eli illan ensimmäinen ohjelmanumero ravintolan ruokailijoille on roudaus ja soundcheck. Ja eikun ykköset päälle ja pelit soimaan. On muuten mukava aloitella ensimmäisiä valsseja kun huomaa että yleisö koostuu pääasiassa ranskalaisista turisteista. Kai suomalainen musiikki edustaa ulkomaalaisille eksotiikkaa, koska harvoin Kulkurin Valssi on saanut niin kovia aplodeja.

Paikalle saapuu onneksi illan mittaan kiitettävästi myös suomalaista tanssikansaa. Viimeiset valssit jäävät jälleen soittamatta, koska kansa haluaa vauhdikasta menoa loppuun asti ja sitä se myös saa. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja on aika toivotella ihmiset yön syliin (tai alakerran discoon) ja orkesteri kohti uusia seikkailuja... ■

-Ilkka-

29.08.2009 Syysunelmia

Ilotulitus Vaikka me keikoilla kovasti lauletaankin että "Vielä on kesää jäljellä", niin syksy saapuu kuitenkin. Orkesterin elokuun viimeisen lauantain määränpää oli tällä kertaa Pudasjärvi, ja juhlan aiheena venetsialaiset. Juhlapaikkana palveli suuri teltta Iijoen rannalla. Ei muuta kuin kamat lavalle ja soundcheck pitkän kaavan mukaan, läpikäyden uusia biisejä joita pukkaa ohjelmistoon nykyään ahkerasti. Taukotilana toimi pressuilla eristetty osa lavan takana. Nurmikentän toimiessa teltan pohjana orkesteri päätti että "raideriin" on lisättävä lattia :D

Ilta lähti leppoisissa tunnelmissa liikkeelle, ja ainakin solisti nautti kuumien hääkeikkojen jälkeen mukavasta viileydestä lavalla. Toisen setin jälkeen lavalle saatiin vierailija kun Tiina Pitkänen lauloi hanuristin kompatessa muutaman biisin.

Kolmannella setillä alkoi sitten tapahtua: sähköt katkesivat kesken Viisitoista kesää -kappaleen. Joku yleisöstä huusi että "jatkakaa, jatkakaa, laula livenä!" (mitähän sitä oltiin tehty siihen asti?). Ei muuta kuin akustisen kitaran säestyksellä Pekan kompatessa rummuilla Kari Tapion vanha hitti kaikui pimeään telttaan. Maaginen tunnelma kerta kaikkiaan. Sähköt saatiin pian takaisin, ja iltaa päästiin jatkamaan koko orkesterin voimalla. Sitten huomattiin, että joku mies makaa bändin taukotiloissa ja eikun järjestysmiehet paikalle. Mysteerimiehen vierailun hinta oli Jukan kengästä(?) kadonnut lonkerotölkki. Nopeaa ja määrätietoista toimintaa! Keikka jatkui biletunnelmissa valomerkkiin saakka ja kansa halusi jorata niin että viimeiset valssit jäivät soittamatta. Mahtava päätös mahtavalle kesälle!!! ■

-Ilkka-

13.06.2009 Mikä ihmeen backline?

Kesäyö Juna kulkee taas, eli on aika päivitellä hieman kesäkuulumisia.

Kesäkuun alussa Oulun Hotelli Radissonissa oltiin hieman "hienommalla" keikalla, eli tämä meinaa: solistille puku päälle ja äänentoistofirma hoitaa "soundit". Lavalle ei tarvita kuin oma "backline". Siinä vaiheessa kun keikka-auto oli tyhjennetty parkkipaikalle meni meikältä sormi suuhun; mitäs viedään sisälle?

Noh, kravattikaulaisille miehille ja iltapukuun pukeutuneille naisille tuntui kuitenkin orkesterin soittamat pelit kelpaavan. Kerrottakoon nyt paljastuksena myös bändin pojille, että sain humpasta 8 euroa tippiä. Rahamiehiä paikalla! (lat. huom: Ilkka, asiaan palataan vielä.) ■

-Ilkka-

15.05.2009 Siipirikosta Shanghain valoihin

Iskelmäartisti 2009 Moikka moi! Kesäiset terveiset näin Iskelmä-risteilyn jälkeen, ja kyllä nyt laulattaa, sillä kisa jatkuu!! Eli seuraavat pirskeet tapahtuu 10.6. Espan puistossa Helsingissä. Iskelmä-artisti 2009 muut finaalin karsijat löytyvät täältä.

Semifinaali oli siis mahtava kokemus ja erityiskiitos artisteja säestävälle Resiina-orkesterille. Kylläpä pojat joutuivat soittamaan monta versiota Siipirikosta ja Shanghain Valoista! Allekirjoittanut lauloi Juha Tapion hitin Kaksi Puuta.

Iskelmä-risteilyn jälkeen oli luvassa juhlallinen paluu arkeen eli yksityiskeikalle Raahen Tiiranlinnaan, jossa Ilkka Hakala & Sonetti painoi parastaan ja kansa bailasi. Mukavana muutoksena ohjelmistoon oli uusi aloituskappale, arkistosta kaivettu vanha kunnon Agents -pala Yksi Ainoa Ikkuna. Informaatiokatkoksesta johtuen meikäläinen spiikkasi keikan kliimaksin jo keskellä iltaa. Mutta eikun solisti ruotuun, ja keikka jatkui mahtavissa tunnelmissa loppuun asti. Kuultiinpa keikalla ensi esitys jo kauan soundchekeissä ja treeneissä pyörineestä Juicen kappaleesta Musta Aurinko Nousee. Yleisö taputti vielä toisen encoren toivossa kun orkesteri vaihtoi jo vaatteita. No, minkäs teet, kaikki hyvä loppuu aikanaan. Eipä muuten pitkään aikaan ole yleisö taputtanut niin pitkään... mahtoivat tykätä :) ■

-Ilkka-

22.04.2009 Kiitää alla autostrada...

'Autostrada' No niin, huhtikuun puolta väliä mennään ja kevät on kauneimmillaan, joten eiköhän ole aika päivitellä vähän bändin kuulumisia tänne päiväkirjaankin. Sen verran ainakin tämän kevään keikkojen sijainnista, että Limingan Shell on tullut tälle bändille tutuksi. Mutta mikäs siinä, näyttäähän nuo Souvaritkin juovan kahvinsa samassa paikassa :)

Ravintola Casa Kiimingissä on aina mukava paikka soitella, johtuen ehkä paikan klubitunnelmasta. Ihmiset kuuntelevat musiikkia ja saa soitella hiukan kovemmalla volyymilla. Kiitoksia paikan nettisivujen ylläpitäjälle diggailusta, ehkä Paranoid kuullaan vielä joskus...

Ennen Iso-Syötteen keikkaa olikin sitten edessä pidempi keikkatauko, joten oli aika uudistaa hieman ohjelmistoa eli treenipäivää etsiessä menikin pari viikkoa tekstareita vaihdellen. Ehdittiinpä käydä Kalajoella heittämässä tunnin setti yksityistilaisuudessa. Kiitos ja onnea vaan päivänsankarille! Viimein saatiin treenitkin aikaan ja ohjelmisto uudistui jopa neljällä biisillä. Paranoid ei valitettavasti kuulunut niihin ;)

Pohjoisen keikat Iso-Syöte ja Kuusamo sujuivat erittäin mallikkaasti, ja olipa ilmassa hetkittäin jopa hurmoksen tuntua...

20.04. kävin Oulussa Iskelmäartisti 2009 -laulukilpailun karsinnoissa. Pääsin jatkoon semifinaaleihin laivalle toukokuun puolessavälissä. Samalla reissulla on Juha Metsäperän uuden levyn julkistamistilaisuus, eli hyvät bileet tiedossa. Lisätietoa risteilystä osoitteessa www.iskelmaartisti.fi. Tässäpä tärkeimmät, eli ei muuta kuin keikoilla tavataan. ■

-Ilkka-

06.-07.02.2009 Saariselkä, Tunturihotelli

Poro! Konnichiwa eli heipä hei, tämän verran opittiin japania, ei mennyt reissu ihan hukkaan! Perjantaiaamuna klo 09:45 eli ihan ihmisten aikaan bändin pojat koukkaa meikäläisen kyytiin, ja huomaan heti muutoksia orkesterin kokoonpanossa: rumpalimme Pekka on sairastunut, ja häntä tuuraamassa on Jussi Kotka, tuttu mies Coralia -orkesterista. Ei muuta kuin auton nokka kohti pohjoista sillä eihän edessä ole kuin vaivaiset 600 kilometriä. Perillä n.klo 19:00. Nopea roudaus ja hotellihuoneet. Ilo oli myös huomata että uudet upeat keikkajulisteet olivat ehtineet keikkapaikalle ennen meitä (edellisellä keikalla piti itse liimailla vanhojen päälle).

Illan keikka meni tanssikansan jalan alle ja hyvät kekkerit saatiin taas aikaiseksi. Jussi otti aika hyvin haltuun n.50 biisiä ilman minkäänlaisia treenejä. Kerettiinpä keikan jälkeen kuuntelemaan vielä pari settiä alakerrassa soittanutta Jarmo Hannula & Hoviorkesteriakin Seuraava päivä meni ainakin minun osalta lepäillessä, mitä nyt Jussin kanssa katsottiin parin biisin aloitukset ja lopetukset ennen illan keikkaa.

Lauantai-illalle olikin luvassa lyhyt veto eli n.3x45 min. ja taas alakertaan. Sunnuntaiaamuna nukuin (ehkä edellisestä johtuen) komeasti pommiin. On muuten kylmäävä tunne kun juoksee ravintolasaliin, ja lavalla seisoo vain meikäläisen kitara ja mikkiteline eikä ketään näy missään. No kyytiin ehdin kuitenkin ja kotimatka menikin mukavasti unten mailla. Seuraavia herätyksiä odotellessa! ■

-Ilkka-

31.01.2009 Kylpylä Kivitippu, Lappajärvi

Muutaman viikon keikkatauon jälkeen oli taas humppapartiomme aika koota rivinsä ja lähteä tien päälle määränpäänä tutuksi tullut Lappajärven Kivitippu.

Uudet kengät Uutuudenviehätystä oli ilmassa, sillä kosketinsoittaja oli hankkinut uuden keikkabussin ja solisti uudet esiintymiskengät, eli kukin kukkaronsa mukaan. Matka sujui hienosti tällä kertaa, vain pieni pelko oli puserossa yleisömäärän suhteen, sillä edellisenä iltana oli ollut paikalla tanssikansaa viihdyttämässä itse Anne Mattila Mistral -orkestereineen.

Edellisen illan yleisömääriä ei tultu kysyneeksi, mutta onneksi porukkaa riitti enemmän kuin kiitettävästi myös lauantai-illalle ja hyvät karkelot saatiin aikaiseksi. Jopa yksi encore-numerokin saatiin soittaa :) ■

-Ilkka-

09.-10.01.2009 Porvoo, Hotelli Seurahovi ja Lahti, Alex Park Hotel

No niin! Se on uusi vuosi ja uudet kujeet, ja aika avata nettisivujemme päiväkirja-osio. Paljon on tapahtunut viime aikoina, aloitetaan vaikka viime syksystä: kuten historiasivulta olette ehkä lukeneet, rumpali Jouko Suonvieri päätti jättää rivimme työ- ja maantieteellisiin syihin vedoten ja tilalle tuli Pekka Hintsala. Pekka on ollut tuuraushommissa Sonetissa jo aiemmin ja homma kun tuntui toimivan, pyydettiin mies täyspäiväisesti mukaan.

Syksy meni keikkoja tehdessä ja erityisesti pikkujouluaikaan keikkoja piisasi. Erityismaininnan ansaitsevat kotikylän eli Ylivieskan keikat: Hotelli Käenpesän pikkujoulubileet sekä Ravintola Vieska. Vieska on tutuksi käynyt keikkapaikka vuosien varrelta ja tiettyä haikeutta oli ilmassa soittaessamme viimeisen tanssi-illan kyseisessä ravintolassa 20.12.2008. Ehdittiinpä Joulun välipäivinä piipahtaa Rovaniemellä asti.

Bussi rikki Tammikuu alkoi minikiertueella Etelä-Suomeen, keikkapaikkoina Porvoon Seurahuone sekä Lahden Alex Park Hotel. Sattuipa reissussa viimein se mitä oltiin pelätty, eli uskollinen keikkabussimme teki "topin" alkaessamme siirtyä Porvoosta Lahteen. Käytännössä yksi vaihde toimi ja sekin oli pakki (!). Kosketinsoittaja Timo Ojalan näppärät kädet pelastivat kuitenkin tilanteen ja matkaa päästiin jatkamaan kohti Lahtea.

Lahden keikka oli odotettua vaisumpi, sillä onhan totuttu siihen että Alex Parkissa on aina kunnon bileet. Liekö tipattomalla tammikuulla jotain tekemistä asian kanssa? Musiikillisesti ilta oli kuitenkin onnistunut soittajien lievästä väsymyksestä huolimatta ja pääsipä kitaristimme Jarmo Koivisto soittamaan rautalankaa sydämensä kyllyydestä (eli eka setin verran)... jonka jälkeen solisti ystävällisesti spiikkasi: "Ja tästä jatketaankin sitten kunnon musiikilla! Tässäpä kaikki tällä kertaa, eli eikun tanssimisiin! ■

-Ilkka-