sonettiorkesteri.com

Sonetin historiaa - lyhyt oppimäärä

Sonetti on perustettu v. 1996. Soittaminen on kavereille mukava harrastus, jota tehdään tosimielellä yleisön viihdyttämiseksi ja tanssittamiseksi. Keikkoja kertyy vuositasolla n. 30 - 40 kpl tanssilavoilla ja ravintoloissa. Jokaisella orkesterin jäsenellä on takanaan liki 30 vuotta muusikon taivalta eri kokoonpanoissa, osa on toiminut myös ammattimuusikkona.

Vuonna 1998 Sonetti solistinaan Heikki Kotila, osallistui Ylläksellä järjestettäviin Tanssiorkestereiden SM-kilpailuihin (SMORK), saavuttaen niissä kunniakkaan III-sijan. Tuomariston arvosteluissa kehuttiin mm. yhtyeen tanssittavuutta, kappaleiden sovituksia ja siistiä yhteissoittoa. Yhtyeen ohjelmisto on laaja lattareista englantilaiseen valssiin, unohtamatta nykyiskelmiä/hittejä ja sisältäen myös ns. vanhan tanssimusiikin. Illan ohjelmisto muokkautuukin aina yleisön mukaan.

Vuoden 2005 alusta laulaja Heikki Kotila siirtyi uusien haasteiden pariin. Uudeksi solistiksi löytyi Ilkka Hakala Ylivieskasta. Ilkan mukaantulo toi bändiin nuorekkuutta, joka heijastuu mm. ohjelmistoon ja esiintymiseen. Oman kivan lisänsä bändin sointiin tuo myös Ilkan soittama akustinen kitara.

Syksyllä 2008 rumpali Jouko Suonvieri muutti työn perässä toiselle paikkakunnalle, joten alkoi hillitön uuden rumpalin metsästys. Vastuulliseen tehtävään löytyi tuttu mies Ylivieskasta, Pekka Hintsala. Pekalla on pitkä kokemus monista rock- ja tanssibändeistä.

Ilkka Hakala Ylös ↑

Ilkka Hakala

on ylivieskalainen muusikko, laulaja/lauluntekijä, trubaduuri ja tanssibändin solisti. Tällä hetkellä Ilkka keikkailee Sonetti -tanssiorkesterin solistina. Ilkka tunnetaan - ei pelkästään loistavana laulajana, vaan myös yleisöään viihdyttävänä ammattilaisena ja vahvana iskelmän tulkitsijana.

Ammattimaisen keikkailun Ilkka aloitti vuonna 2001 paikallisen tanssiorkesterin kanssa. Bänditoiminta hiipui pikkuhiljaa ja Ilkka keikkaili erinäisten akustisten kokoonpanojen kanssa sekä trubaduurina pubeissa, ravintoloissa ja laivoilla. Tyylisuuntana oli suomirock/pop. Yhteistyö tanssimusiikkia soittavan Sonetti -orkesterin kanssa alkoi vuonna 2005 ja matka jatkuu edelleen. Lavoilla raikuu perinteinen tanssimusiikki ja yritystilaisuuksissa taittuu myös ulkomainen bilemusiikki.

Vuonna 2002 Ilkka oli yksi Suomen Tähti-kilpailun finalisteista. Keväällä/kesällä 2005 Ilkka osallistui Tapsan Tahtien tahtiralliin josta irtosi finaalipaikka.Kesällä 2007 äänitettiin single ”Aavekaupunki/Voi kesään paljon kadottaa” joka soi jonkin verran Radio Pookin aalloilla.

Vuonna 2008 Ilkka osallistui Kiuruveden Vihreät Niityt -tapahtumassa järjestettyyn Iskelmän SM -kilpailuun päästen miesten sarjassa kymmenen parhaan joukkoon. Vuonna 2009 Ilkka osallistui Iskelmäradion ja Warner Musicin yhdessä järjestämään Iskelmäartisti-kilpailuun sijoittuen kymmenen parhaan joukkoon.

Keväällä 2010 ilmestyi Jussi Rasinkankaan säveltämä ja Toni Nygårdin sanoittama single "Valoton Yö". Julkaisijana toimi Magnum Music. Helmikuussa 2016 julkaistava ”Suruni on sanaton” on Ilkan omasta kynästä lähtöisin oleva koskettava kappale jonka on tuottanut Masi Luoma. Ilkka Hakala on musiikin moniosaaja, joka on näyttänyt kyntensä niin laulajana, muusikkona, trubaduurina kuin biisintekijänä.

Jukka Pahkasalo Ylös ↑

Jukka Pahkasalo

Timo Ojala

Timo Ojala

Pekka Hintsala

Pekka Hintsala

Jarmo Koivisto

Jarmo Koivisto